9. toukokuuta 2013


Vaivaton ja vaivaamaton leipä: 7 dl vehnäjauhoja, 2 tl suolaa, 0,5 tl kuivahiivaa, 3,5 dl lämmintä vettä (n. kädenlämpöistä)
Sekoita (mielellään lasikulhossa) kuivat aineet keskenään, kaada vesi joukkoon ja sekoita puukauhalla taikina sekaisin. Peitä taikina tiukasti tuorekelmulla (tarttuu lasiastiaan parhaiten) ja anna kohota 12-18 tuntia.
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata kuumenemaan samalla. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle, lisää jauhoa myös taikinan päälle ja pyöräytä palloksi. (Tässä kohtaa voit lisätä leipään esim. yrttejä tai ripotella sen päälle suolakiteitä.) Peitä löyhälti tuorekelmulla ja anna levätä puoli tuntia. Heitä taikinapallo kuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 minuuttia. Nauti pala taivasta voin kanssa.

Mulla oli yks aamu aivan ihana aamupala! Leivoin edellis iltana kyseisen ohjeen mukaan tuollaisen leivän ja paistoin sen valmiiksi kuudelta aamulla. Kannatti kyllä nousta leipomaan. Aivan järjettömän hyväää! Kun mä tulin koulusta kotiin, isosta leivästä oli enään pieni kantapala jäljellä :'DD 
Ensi viikko näyttää jälleen todella kiireiseltä, kokeita, kirja esitelmiä ja aine kirjoituskia ensi viikko täynnä. Saas nähä miten tuun selviämään kesälomaan asti. Eilen olin töissä, ja huomenna ja lauantaina on taas vuorot. Elämä pistää välillä koville, mutta onneks näitä sateisia pyhä päiviä on jolloin voi vaan istua koneella ja lukea kirjaa. Kunnon lepo päivä tänään ollut, löhöillyt ja nukkunut. Illalla aion saunoa oikein kunnolla ja soittaa Roosa pullalle pitkästä aikaa ja vaan jutella. Kesäkuun alussa oon nimittäin menossa itä suomeen viikoksi, on kauhean ikävä sitä flikkaa :-----)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita :-----)